Pautes de vacances

Aquí et deixo unes quantes pautes perquè les vacances siguin una font de salut i no un daltabaix en la feina que has estat fent durant l’any:

 • Esmorzar: quan treballes, igual et cal esmorzar a les 08:00h perquè després durant el matí no en tens oportunitat, però, ara, cal que et llevis i ràpidament mengis? O pots deixar més espai per activar el metabolisme primer i, més tard, QUAN TINGUIS GANA, ja menjaràs?

 • Exercici: ara que estàs de vacances i ‘tens temps’, t’hi caben 20 minuts d’exercici en dejú? Ara és el millor moment d’agafar la rutina! Endavant!

 • Àpats menys pensats: el desordre de l’estiu ens ha de ser favorable, per sortir de l’encotillament de durant l’any però… no t’enganyis, desordre no és desconeixement. Encara que improvisis, recorda que l’estructura del plat ha de ser: proteïna + greix + verdura (i els hidrats ja vindran sols!); però, no t’oblidis dels tres primers!

 • Et cal sopar cada vespre? Tots els vespres tens gana? O potser avui no perquè ja has menjat força durant el dia i, demà, sí! Ara bé, si sopes, fes-ho complet, no ‘una pometa’ (així el teu metabolisme entra en restricció).

 • Fa molta calor! Beu força aigua però, entre àpats! No durant l’àpat! Rebaixes l’àcid necessari per gestionar els aliments!

 • I, dormir? Organitza’t per arribar a les 8 hores de bon son!  És igual d’important que l’exercici i l’alimentació!

 • Ara, al centre del dia fa molta calor i el Sol impacta molt, no et diré pas que t’exposis al Sol a aquestes hores! Però, i els primers rajos del dia i els últims? Aprofita’ls! Necessitem carregar les nostres reserves de vitamina D, és acumulativa i clau per la nostra salut!

 • I si menjo més del que em convé o productes no gaire saludables? Doncs, tampoc és cap catàstrofe! Augmenta el descans digestiu després d’aquest àpat i no t’atabalis! No cal fer-ho tot bé!

 • Estiguis on estiguis de vacances, no oblidis la natura, necessitem vibrar amb ella per recarregar-nos d’energia: serveix bosc, riu, mar, prats, … el que t’agradi!

 • I si bec més alcohol del que en mi és habitual? Doncs, … agraeix al teu fetge la feina extra que li dones i, a canvi, ofereix-li infusions amargues els propers dies. Si no et ratlles per un producte envasat del super carregat de sucres, additius, greixos trans, potenciadors del sabor, etc, tampoc facis un drama per una canya!

 • Et regales una estona de silenci al dia?

 • Per últim, la voluntat d’aquesta dotzena d’eines és facilitar-te la vida, no complicar-te-la. Els estius també són per relaxar i entomar el nou curs amb obertura i ampla perspectiva per les noves oportunitats que es presentaran. Si aquestes eines t’atabalen, ignora-les!

Judit Camp i Nus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s